Are you currently completing the last phase of your studies? In that case an internship at Power-Packer could be the perfect start of a successful career. Each year 10-15 interns gain work experience in our company or finalize their studies through a graduation assignment. The internships we offer are at our office in Oldenzaal, but often have an international character because of our customers and relationship with our US based mother company.

We have internship positions available particularly for university and HBO students majoring in Engineering, Business Administration, Marketing and IT.

Below our current openings are shown. 

Manufacturing Engineering (afstudeer)Stage

Start: September 2019
Opleiding: Universiteit – Industrial Engineering & Management/ Mechanical Engineering
Pre: Ervaring of affiniteit met het simulatie programma Siemens Plant Simulation

Voor onze Manufacturing Engineering afdeling in Oldenzaal zoeken wij een enthousiaste stagiair(e) die de voor duur van tenminste 20 weken de afdeling komt versterken. In deze stage bieden we je de kans om praktische ervaring op te doen en daarbij een uitdagende opdracht uit te voeren. Daarnaast bieden we je de kans om samen te werken met innoverende collega’s in een dynamische en internationale organisatie met veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Beschrijving van de organisatie:

Power-Packer is een marktleider in “Motion Control” en is gevestigd in Frankrijk, Turkije, India, China, Brazilië, Mexico, de Verenigde Staten en in Nederland met het hoofdkantoor in Oldenzaal. Wereldwijd heeft Power-Packer meer dan 1.000 werknemers. Power-Packer levert producten in diverse sectoren, namelijk in de: Automotive-, Vrachtwagen-, Medische- en Off-Highway sectoren. Power-Packer is gespecialiseerd in maatoplossingen voor mobiele toepassingen, zoals de productie en de ontwikkeling van (elektrisch-) hydraulische aandrijfsystemen voor cabrioletdaken en kantelsystemen van vrachtwagen cabines.

Beschrijving van de opdracht:

Binnen Power-Packer werken we met een 2 en (bij uitzondering) een 3 ploegensysteem. Bij onze afterpaint afdeling wordt tegenwoordig uitgeweken naar een 3 ploegensysteem. Het inzetten van een derde ploeg brengt kosten met zich mee, namelijk: Inefficiënter werken, langere doorlooptijd, ploegentoeslag, hogere energiekosten etc. Wanneer wij de afterpaint afdeling in een 2 ploegensysteem willen, zijn wij genoodzaakt om de afdeling te vergroten door bijvoorbeeld uitbreiding van het aantal afmontage tafels. Echter dit vergt een grote investering en kost daarnaast ruimte. Voordat dit gedaan wordt, is een grondige analyse gewenst van de huidige manier van ophangen tot aan het afmonteren. Er is behoefte aan een onderzoek waarbij gekeken wordt of de capaciteit van de afmontage vergroot kan worden door efficiënter te plannen. 

Achtergrondinformatie over de afdeling:

De spuitbaan bestaat uit een kettingbaan waaraan de te spuiten producten gehangen worden en verschillende stations passeren:

 

Bij de Afterpaint afdeling wordt het product van de ophanghaak gehaald, vervolgens wordt deze afgemonteerd en ingepakt. De afmontagetijd van de producten onderling varieert.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende mogelijkheid om te werken in een dynamische en internationale omgeving? Stuur dan je CV en je motivatie naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. t.a.v. Jaco Schmal. Bij vragen over de vacature kun je uiteraard ook contact opnemen met Jaco op het nummer 0541 584 363.

Choose your country

Power-packer africa south-america north-america europe north-asia south-asia australia

Language

Power Packer Europa BV - P.O. Box 327 - 7570 AH Oldenzaal - The Netherlands - Tel: +31 541 584 500 - Fax: +31 541 51 00 44